Centrálne vysávanie do rodinného domu. Dôvody, pre ktoré sa oplatí doň investovať » Profivac
+421 908 246 780
Napíšte nám

Centrálne vysávanie do rodinného domu. Dôvody, pre ktoré sa oplatí doň investovať

Moderná technológia, akou je centrálne vysávanie, prináša so sebou veľa benefitov. Ak premýšľate nad tým, či sa vám inštalácia centrálneho vysávania oplatí, tu je niekoľko adekvátnych dôvodov, ktoré hovoria áno. Na základe nich je centrálne vysávanie vnímané ako spoľahlivý systém pre konkrétne potreby rodinných domov.



Inštalovanie centrálneho vysávača prináša niekoľko hlavných praktických výhod a vymožeností, ktoré pocítite z hľadiska čistoty priestorov, zníženia času stráveného vysávaním a tiež z dlhodobého hľadiska po finančnej stránke. Tieto benefity sme prerozdelili a bližšie definovali, aby sme vám ponúkli prehľadnejšie zhrnutie informácií.

Nezanecháva žiadny prach ani alergény

Najväčšími prednosťami centrálneho vysávania sú čistota a jednoduché používanie. Z hľadiska hygieny je systém v tomto segmente prakticky bezkonkurenčný, pretože čistenie je veľmi jednoduché a praktické, pričom nezanecháva za sebou prach ani alergény. Je to ideálne riešenie, ak máte domácich miláčikov, trpíte alergiami alebo túžite po dokonale čistom prostredí, kde je hygiena na prvom mieste. Mikroskopické nečistoty a alergény sú vyfukované do vonkajšieho prostredia. Vďaka tomu sa vám podarí dosiahnuť balans medzi túžbou po čistej domácnosti a čo najkratším časom stráveným upratovaním. dosiahnutý práve balans medzi čistotou a upratovaním. V miestnosti sa nehromadí prach, ale je vysatý do exteriéru, pričom je zaručené, že používateľ sa nedostanete do kontaktu so špinou. Systém zabezpečí dokonalé povysávanie, ktoré nie je možné dosiahnuť bežným vysávačom. 

Vyššia počiatočná investícia sa vám vráti 

Inštalovanie centrálneho vysávania zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti podobne ako iné moderné technológie, akými sú solárne panely či klimatizácie. Predstavuje teda investíciu, ktorá sa v konečnom dôsledku vráti nielen z hľadiska praktického, ale aj finančného. Napriek tomu, že je počiatočný vklad vyšší, zvyčajne začína pri 2 000 €, inštalovanie centrálneho vysávania zvyšuje cenu nehnuteľnosti, atraktivitu pri predaji a skracuje čas, ktorý trávite pri domácich prácach. Jeho výhody sú teda rozmanité.

Počiatočná investícia do centrálneho vysávania  sa vám z dlhodobého hľadiska vráti. Zdroj: Pexels.com 

Centrálne vysávače predlžujú životnosť kobercov, závesov a ostatných textílií, pretože čistia do hĺbky. V tomto prípade sa textília nederie a vďaka tomu je dlhšie krajšia a bez známok poškodenia, pretože toto čistenie je šetrnejšie k materiálom.

Šetrí vám čas, ktorý trávite upratovaním

S centrálnym vysávačom trávite menej času upratovaním. Tento fakt je štatisticky dokázaný na základe výpočtov, ktoré súvisia s výkonom zariadenia. V porovnaní s klasickými vysávačmi je sací výkon centrálneho vysávača približne 3- až 5-krát vyšší, čo sa odráža na efektivite a výsledne aj na čase, ktorý venujete domácim prácam. Na základe toho vychádza, že čas strávený vysávaním skrátite na polovicu, ak použijete centrálny vysávač, čo je veľký rozdiel, ak si zoberiete, že vysávač používate približne jedenkrát do týždňa. Je skvelé ušetriť čas a namiesto vysávania sa venovať rodine alebo sebe.

Zavedením centrálneho vysávania strávite upratovaním menej času, ktorý potom môžete venovať rodine alebo sebe. Zdroj: Pexels.com 

Starostlivosť o centrálny vysávač je minimálna

Pre centrálne vysávanie je príznačná dlhodobá životnosť, minimálna starostlivosť a takmer žiadne prevádzkové náklady. Životnosť centrálneho vysávača je približne 20 – 30 rokov, ak sa zariadenie pravidelne udržuje a používa. Servisné náklady sú nízke. V podstate zahŕňajú len výmenu uhlíkov, ktorú treba realizovať každých 10 – 15 rokov. Filter, ktorý sa nachádza v zariadení, je prispôsobený na celé obdobie životnosti vysávača, preto nie je potrebné kupovať nový. Údržba centrálneho vysávača je minimálna, pričom prvých desať rokov je pre vás takmer bezproblémová. ProfiVac vám zaručuje 10 rokov servis zdarma. Ak sa vám čokoľvek pokazí, pokryje to 10-ročná záruka.

Návrh cenovej ponuky centrálneho vysávania zdarma

Firma ProfiVac ponúka bezplatný výpočet cenovej ponuky centrálneho vysávania. Ponuka je prispôsobená jednotlivým požiadavkám klienta a konkrétnym potrebám projektu. Zákazník má možnosť zaslať pôdorys domu, na základe čoho je vytvorený návrh, alebo je cenová ponuka vypočítaná na základe obhliadky domu. Po odsúhlasení cenovej ponuky sa rieši rozloženie potrubia a zásuvky. Nedá sa generalizovať, že viac poschodí znamená automaticky aj viac potrubí, vždy ide o najlacnejšie a najkvalitnejšie riešenie zároveň, ktoré je z našej strany navrhnuté.

Ilustračné zobrazenie návrhu, ktorý je vypracovaný na základe individuálnych potrieb klienta bezplatne. Zdroj: Pexels.com 

Výhody centrálneho vysávania 

Financie

  • ProfiVac vám poskytuje 10-ročnú záruku. Centrálne vysávače sa dodávajú s dlhoročnou zárukou a pokiaľ sa vám čokoľvek pokazí, opravu hradí firma.

  • Údržba jednotky je minimálna. Výmenu uhlíkov motora treba vykonať raz za 10 – 15 rokov a vyprázdnenie nádoby na prach centrálneho vysávača je nutné 2- až 3-krát za rok.

  • Počiatočná investícia = 2000 € a viac, predstavuje len 1 % z hodnoty domu, ale výsledne zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti a tiež atraktivitu pri predaji.

  • Cenová ponuka pre centrálny vysávač je zdarma. Zákazník pošle pôdorys domu alebo cenovú ponuku vypočítame na základe obhliadky domu.

Čistota

  • Nečistoty sa odvádzajú do externého prostredia cez potrubie v stene domu, výsledkom je čistý vzduch.

  • Centrálny vysávač nevíri prach. Používatelia neprichádzajú do kontaktu s nečistotami a prach sa neusádza na nábytku.

Čas a ostatné informácie

  • Šetríte čas. Výkon centrálneho vysávača je 3- až 5-krát vyšší ako pri bežných vysávačoch, čo znamená približne o polovicu menej času stráveného upratovaním.

  • Pri klasickom dome stačí zaviesť jeden vysávač, ale platí to aj pre výnimočne veľké domy (4 – 5 podlaží), pretože dôležitá je dĺžka potrubia centrálneho vysávača. 

  • Podmienkou nie je novostavba. Centrálne vysávanie môže byť dodatočne inštalované aj na staršie domy.

Zhrnutie 

Dôvody, pre ktoré sa oplatí investovať do centrálneho vysávania, sú jednoznačné. Medzi najväčšie klady patrí práve pozitívny vplyv na zdravie, keďže centrálne vysávače odstraňujú vírenie znečisteného vzduchu vnútri obývacieho priestoru, alergény a prach. Zanedbateľné nie je ani časové hľadisko, ktoré znamená skrátenie  času  upratovania, či výsledné zvýšenie atraktivity domu, v ktorom sa nachádza tento moderný systém. Inštalácia sa vám oplatí, už je len na vás, či zvážite vypracovanie bezplatného návrhu, ktoré je prvým nezáväzným krokom.

Autorka: Dominika Ježová

 

Potrebujete poradiť pri výbere vhodného vysávača? Neváhajte a kontaktujte nás!